nieuws

Terrorisme leidt tot nieuwe bouweisen

bouwbreed

Terrorisme leidt tot nieuwe bouweisen

washington – De Amerikaanse regering komt met nieuwe en strengere voorschriften voor de bouw van grote gebouwen. De aangepaste regelgeving is een direct gevolg van de terroristische aanslagen in september, aldus The Washington Post. Gebouwen moeten in de toekomst beter bestand zijn tegen brand en aangepaste noodvoorzieningen dienen een snellere evacuatie mogelijk te maken. Volgens Arden Bement is de meerderheid van de huidige publieke gebouwen in de VS op een groot aantal punten gevoelig voor een terreuraanslag. Bement leidt het onderzoek naar de oorzaken van het instorten van de Twin Towers, nadat er gekaapte Boeings in waren gevlogen. Tegenover een commissie van het Amerikaanse Congres heeft hij de verwachting uitgesproken dat de nieuwe bouwvoorschriften binnen twee jaar van kracht kunnen zijn.

Reageer op dit artikel