nieuws

Terrein stomerij afgegraven

bouwbreed

Terrein stomerij afgegraven

Hiermee lijkt schot te komen in de bodemsanering van het terrein van de voormalige chemische stomerij Dellen Wuyts waar al in 1987 voor het eerst een bodemonderzoek werd uitgevoerd. Het gebied, met een oppervlakte van 890 vierkante meter is tot 80 meter diepte ernstig vervuild met onder meer tetrachlooretheen. Adviesbureau DHV Milieu en Infrastructuur uit Groningen is in opdracht van de gemeente Zwolle met een eisenplan gekomen voor de sanering van het gebied. Hierin staat dat de grond allereerst tot een diepte van 10 meter moet worden afgegraven. Daarna wordt het terrein verder onderzocht. Het plan ligt de komende zes weken ter inzage waarna het zo spoedig mogelijk wordt aanbesteed. Volgens een woordvoerder van de gemeente staat dit tijdstip nog niet helemaal vast. ‘De grond is namelijk nog niet eigendom van de gemeente. Het gebied dat moet worden gesaneerd is van verschillende eigenaren die allemaal failliet zijn gegaan. De inboedel is inmiddels overgedaan aan een curator. Ook staat er op het op het terrein nog een pand dat moet worden gesloopt.’ Het is nog niet bekend welke techniek zal worden gebruikt en wat de precieze kosten hiervoor zullen zijn.’

Reageer op dit artikel