nieuws

Suikerfabrieken in Groningen gaan eraan

bouwbreed Premium

Suikerfabrieken in Groningen gaan eraan

groningen – De suikerfabrieken aan de westkant van de stad Groningen moeten verdwijnen, om de vestigingsvoorwaarden aanzienlijk te verbeteren. Bovendien kan zo een alternatief worden geboden voor de nieuwe noordelijke kantorenlocatie Europapark. Dit zegt directeur H. Wiering van SIG Real Estate, verhuurder van kantoren. Volgens Wiering moet goed worden gekeken naar het enorme gebied ten westen van de stad. Gezocht moet worden naar alternatieve locaties voor nieuwbouw van suikerfabrieken. In plaats van de jaarlijkse suikercampagne zou in een veel kleinere fabriek het hele jaar door kunnen worden geproduceerd. Bijkomend voordeel is ook dat de stad dan verlost is van de weeë geur van de suikerbieten.

Reageer op dit artikel