nieuws

Sloop huurwoningen in Hengelo

bouwbreed

Sloop huurwoningen in Hengelo

HENGELO – In Hengelo (Ov.) worden tot 2010 tweeduizend huurwoningen gesloopt. Naar verwachting worden 650 woningen ter plekke teruggebouwd en 300 woningen op andere plekken gerealiseerd. Zo’n 800 tot 1000 sociale huurwoningen in enkele Hengelose wijken worden verkocht. Het gaat vooral om woningen in de oudere wijken van Hengelo. De gemeente Hengelo heeft dit plan gepresenteerd in samenwerking met de woningcorporaties Woningbeheer St. Joseph en HBS Ons Belang. Door differentiatie in deze wijken wordt de leefbaarheid en duurzaamheid versterkt, zo verwachten de plannenmakers. In de wijken waar nieuwbouw zal plaatsvinden, worden eengezins- en seniorenwoningen in het duurdere segment gerealiseerd.

Reageer op dit artikel