nieuws

Rockwool profiteert van dikkere isolatie

bouwbreed

Rockwool profiteert van dikkere isolatie

kopenhagen – Isolatiefabrikant Rockwool International denkt de negatieve gevolgen van de gedaalde bedrijvigheid in de bouw dit jaar te kunnen omzeilen. Diverse landen schroeven hun eisen aan de dikte van de isolatie op. Het resultaat blijft daardoor waarschijnlijk op het niveau van 2001. Dat laatste resultaat viel na een aanvankelijke bijstelling van de verwachtingen na 11 september uiteindelijk nog behoorlijk mee, blijkt uit de toelichting bij de jaarcijfers van het Deense concern. Netto was de winst 27,5 miljoen euro tegen 19,3 miljoen het jaar daarvoor. De omzet groeide eveneens, van 982 miljoen euro naar ruim een 1 miljard, hoewel de isolatiemarkt in West-Europa – waarvan Rockwool het voor 80 procent van moet hebben – gerekend in vaste prijzen met naar schatting 3 procent daalde. Desondanks werd een afzetverbetering van 4 procent bereikt. Rockwool gaat ervan uit dat de weer aantrekkende economische groei eind dit jaar zal doorwerken in de bouw.

Reageer op dit artikel