nieuws

Ringweg Groningen zes weken volledig dicht

bouwbreed

groningen – De Zuidelijke Ringweg in Groningen gaat in de zomer zes weken volledig dicht voor het autoverkeer in één richting. De route van het Vrijheidsplein naar het Europaplein is dan niet toegankelijk. Precies een jaar later volgt dan nog een totale afsluiting in de omgekeerde richting. Dat is het gevolg van de ingrijpende opknapbeurt van de Zuidelijke Ringweg onder leiding van wegenbouwer Koop Tjuchem, die eind deze maand van start gaat en die ruim zes jaar zal duren.

De afsluitingen zijn noodzakelijk om het wegdek te kunnen vernieuwen en een nieuwe tunnel ten oosten van het Julianaplein, bedoeld voor het verkeer uit het zuiden naar het stadshart, te kunnen bouwen. Doorgaand verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de overige ringwegen. Afslaand verkeer uit de richting Drachten naar Assen en omgekeerd zal worden omgeleid via de Paterswoldseweg. Vanuit het zuiden in de richting Hoogezand worden de Van Ketwich Verschuurlaan en de Helperzoom als alternatieve route benut. De omleidingen zijn nodig geworden nu definitief is besloten geen noodtransferium bij Haren aan te leggen. Die gemeente vreest veel overlast van het sluipverkeer.

Reageer op dit artikel