nieuws

Rijk steekt 416 miljoen in landelijk gebied

bouwbreed Premium

Rijk steekt 416 miljoen in landelijk gebied

den haag – Het Rijk stelt dit jaar 412 miljoen euro ter beschikking voor grondverwerving en inrichting voor natuur, recreatie, bos en landschap, milieu, landbouw en water. Het geld komt van de subsidieregeling gebiedsgericht beleid. Staatssecretaris Faber (natuur), Minister Pronk (milieu) en voorzitter Franssen van het Interprovinciaal Overleg (IPO) ondertekenden afgelopen week de Bestuursovereenkomst en het Uitvoeringscontract 2002-2005 voor de gebiedsgerichte inrichting van het landelijk gebied. De Vries van Verkeer en Waterstaat tekent later. Met de overeenkomst en het contract maken Rijk en provincies voor de komende vier jaar afspraken over het halen van rijksdoelen in het landelijk gebied. Provincies voeren volgens de subsidieregeling de regie over de gebiedsplannen en uitvoeringsprogramma’s. Belanghebbenden in het gebied dienen de projectvoorstellen in. In de provincies Limburg, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland en Overijssel is een deel van het geld bestemd voor gebieden die worden ontwikkeld in het kader van de Reconstructiewet.

Reageer op dit artikel