nieuws

Provinciehuis in Zwolle gerenoveerd

bouwbreed

ZWOLLE – Nieuwbouw van het Overijsselse provinciehuis is van de baan. Gedeputeerde Staten hebben besloten het huidige pand in Zwolle volledig te renoveren. Aanvankelijk wilde de provincie alleen het bestuursgedeelte moderniseren en daarnaast een nieuw kantoorgedeelte bouwen.

Uit een haalbaarheidsonderzoek is gebleken dat renovatie van het huidige bestuursgedeelte en nieuwbouw van het kantoorgedeelte te duur is en bovendien te lang gaat duren. Met de nieuwbouw zou het project zo’n 55 miljoen euro gaan kosten. Dat is 13 miljoen euro meer dan het budget. Door nu te kiezen voor uitsluitend renovatie wordt de uitvoeringstijd verkort en blijven de kosten van de renovatie binnen de perken. De gemeente Zwolle heeft al eerder aangegeven meer te voelen voor renovatie.

Reageer op dit artikel