nieuws

Projectontwikkelaars vrezen ‘tonnen’ verlies

bouwbreed

Projectontwikkelaars vrezen ‘tonnen’ verlies

den haag – De projectontwikkelaars Kondor Wessels Projecten en P. Hoedemakers & Zn dreigen ‘tonnen’ verlies te lijden bij een project in Lochem als gevolg van de vertraging die ontstaat door een procedure bij de Raad van State. Dinsdag zijn de bezwaren tegen het bestemmingsplan Lochem-Oost 1998 behandeld. De projectontwikkelaars willen in het plangebied appartementen en vrijstaande huizen bouwen in de duurdere prijsklasse. De woningen moeten tussen de 300.000 en 500.000 euro gaan kosten. De benodigde bestemmingsplanwijziging is echter, na goedkeuring door de gemeente Lochem, door de provincie Gelderland tegengehouden. De planning was om de woningen in maart 2001 gereed te hebben. Kondor Wessels spreekt van een jaar extra vertraging als de Raad van State hun bezwaar niet honoreert. Uitspraak over zes weken.

Reageer op dit artikel