nieuws

Plannen bouw negen kerncentrales

bouwbreed

Plannen bouw negen kerncentrales

londen – Twee Britse energiebedrijven hebben plannen ontvouwd voor de bouw van negen nieuwe kerncentrales. Hiermee zou zeker 15 miljard euro zijn gemoeid. De centrales moeten de bestaande installaties vervangen als die over een aantal jaren aan het eind van hun levenscyclus zijn. ‘Als het plan doorgaat, is dit het grootste project op het gebied van de infrastructuur dat ooit in dit land is ondernomen’, aldus algemeen directeur R. Jeffrey van British Energy. De plannen zijn bekend gemaakt door British Energy en British Nuclear Fuels. Het in 1996 geprivatiseerde BE is met acht centrales de grootste opwekker van kernenergie in Groot-Brittannië. BNFL is een sterk expanderende exploitant van kerncentrales en fabrikant van nucleaire brandstoffen. Na de overname van de nucleaire activiteiten van ABB en Westinghouse is BNFL actief met 51 centrales in vijftien landen. Tot dit bedrijf behoren onder meer kerncentrales in Brussel, Düsseldorf en Duinkerken, alsmede de centrale en opwekkingsfabriek in Sellafield aan de Noord-Engelse oostkust. In de jaren tot 2020 zijn alle nu draaiende Britse centrales aan vervanging toe.

Reageer op dit artikel