nieuws

NoordZeeWind heeft beste plan windpark

bouwbreed Premium

den haag – NoordZeeWind, het samenwerkingsverband tussen Shell en Nuon, heeft de beste papieren om het windpark bij Egmond aan Zee te bouwen.Na onderzoek van een commissie onder leiding van H. Alders in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kwam dit consortium als beste uit de bus.

Neemt het ministerie het advies over, dan verschijnt er een park met 36 windturbines, goed voor 100 megawatt energie, op 10 kilometer uit de kust. In totaal bekeek de commissie Near Shore Windpark vier voorstellen voor het windpark. De inzenders waren EONBenelux Services in samenwerking met HBG en Ecofys, North Sea Wind Power met daarin Siemens Nederland, Heijmans en Van Oord ACZ, Electrabel Nederland en NoordZeeWind, waarbij ook Ballast Nedam betrokken is. De commissie adviseert op basis van een puntensysteem. De waardering is gebaseerd op de kwaliteit van de deelnemer, het projectplan, de financiële onderbouwing en het demonstratiekarakter. Het windpark start als experiment voor soortgelijke projecten in de toekomst. Het staat twintig jaar en in die tijd wordt gekeken naar de effecten op zee, vissen en vogels.

Reageer op dit artikel