nieuws

Nieuw stadion in de maak voor Go Ahead Eagles

bouwbreed

arnhem – Voetbalclub Go Ahead Eagles en de Van Wijnen Groep hebben het ontwerp voor een nieuw multifunctioneel stadion gepresenteerd. Het complex wordt gebouwd op een nieuw bedrijvenpark nabij de A1.

Met de bouw is een investering gemoeid van ruim elf miljoen euro. De gemeente Deventer staat garant voor een bijdrage van een kleine zes miljoen euro. Vorig jaar juni sloot de Deventerse club en de Van Wijnen Groep een intentieovereenkomst voor de aanleg van het stadion, de commerciële voorzieningen en omliggende vastgoedontwikkeling. Het ontwerp is ontwikkeld door Alynia Architecten uit Werkhoven die eerder al betrokken was bij het nieuwe stadion van SC Heerenveen. Onder het nieuwe stadion van de Eagles komt een parkeergarage. Die moet, met een tweede parkeergelegenheid bovengronds, plaats bieden aan ruim 1700 voertuigen. Direct aan het stadion is 37.000 vierkante meter bestemd voor commerciële doeleinden. Ook staat een hotel gepland. In het gebied is 25.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak bestemd voor kantoor en bedrijfsruimten. In 1995 begon het college van B & W een onderzoek voor de ontwikkeling van het nieuwe stadion dat plaats gaat bieden aan 12.000 bezoekers. De gemeente wees een eerdere locatie van de hand, vanwege de geringe exploitatiemogelijkheden. Uiteindelijk werd het gebied tussen Epse en bedrijventerrein Kloosterlanden bestemd voor het stadion. De aanvang van de bouw staat gepland voor juli 2004.

Reageer op dit artikel