nieuws

Mustang lanceert twee wielladers op rupsen

bouwbreed

las vegas – Mustang heeft op ConExpo 2002 in Las Vegas twee modellen wielladers op rupsen geïntroduceerd. De machines komen eind dit jaar eerst in Noord- en Zuid-Amerika op de markt.

Productmanager M. Hennesey zegt, dat het vooral de verzoeken van de klanten zijn, die tot de ontwikkeling van de schranklader heeft geleid: ‘Er was al een tijdje vraag naar. We hebben nu bovendien machines ontwikkeld, waarop de meeste toeters en bellen standaard zijn’. Mustang komt voorlopig met twee modellen: de MTL16 en de MTL25. De werklasten zijn – op 50 procent van de topbelasting – respectievelijk 2315 pounds, ofwel 1050 kilo en 3528 pounds = 1600 kilo). De bakinhouden zijn 440 en 590 liter. De vermogens van de Yanmar-motoren zijn respectievelijk 50 kilowatt bij 2450 toeren en 75,7 kilowatt bij 2200 toeren. De storthoogte van beide machines is ruim 230 centimeter. De eigen massa is respectievelijk 3,4 en 4,8 ton.

Modderig

‘Door de brede rubberen rupsen zijn de machines bij uitstek geschikt voor werk in zwaar en modderig terrein’, zegt Hennesey. ‘We hebben ook veel aandacht besteed aan het comfort van de machinist. De joystick-bediening en de in zes standen verstelbare stoel zorgen ervoor, dat de machinist in goede omstandigheden zijn werk kan doen.’ Mustang heeft tijdens ConExpo drie nieuwe minigraafmachines geïntroduceerd. Die drie modellen vervangen eerdere versies. Eerder al waren de vier grotere modellen vervangen, zodat ze nu allemaal de type-aanduiding 03 hebben. Ook hier is voor Amerikaanse begrippen heel veel aandacht aan de cabine besteed: een afsluitbare deur, ventilatie en ruitenontdooier, een dakraam, verstelbare stoel en wis-wasinstallaties lijken vrij normaal, maar worden in de VS als extra verkoopargument aangeprezen. De modellen bewegen zich in de range 1,5 tot 3,7 meterische ton en vermogens van 23,7 tot 32,6 pk en graafdiepten van zo’n 260 tot 320 centimeter. De gravers zijn voorzien van dozerbladen en bieden tal van mogelijkheden voor uitrustingsstukken. Mustang is een onderdeel van Gehl Company. Naast de nieuwe rupsladers omvat het leveringsprogramma acht skidsteers, twaalf compacte graafmachines en vijf verreikers. De wielladers worden in Nederland in de markt gezet door Geert-Jan de Kok BV te Esbeek bij Tilburg.

Reageer op dit artikel