nieuws

Muskusrat voor Brabant beheersbaar

bouwbreed Premium

Muskusrat voor Brabant beheersbaar

DEN BOSCH – Het bestrijden van de muskusrat verloopt voor Noord-Brabant zonder problemen. Dat blijkt uit het gisteren verschenen jaarverslag van de provinciale dienst die deze dieren verdelgt. Vorig jaar zijn in Brabant ruim 4000 muskusratten gevangen. Dat is 9,5 procent minder dan in het jaar daarvoor. Landelijk steeg het aantal gevangen muskusratten met 8,5 procent tot bijna 300.000. Muskusratten graven gangen in dijken en vreten de oeverbegroeiing weg. Daarom maakt de overheid jacht op deze schadelijke dieren. Door de mond- en klauwzeercrisis heeft de bestrijding vorig jaar geruime tijd stilgelegen. Dat heeft volgens een woordvoerder van de provincie echter geen invloed gehad op het aantal gevangen ratten.

Reageer op dit artikel