nieuws

Manitowoc komt ook met mobiele vouwkraan

bouwbreed Premium

las vegas – Net als de Europeanen zullen de Amerikaanse aannemers ‘aan de vouwkraan’ moeten, meent Curt van Erem, productmanager van Manitowoc.

Zijn bedrijf heeft op de ConExpo in Las Vegas een mobiele vouwkraan ten doop gehouden. Van Erem gelooft in het concept, en daarom heeft het bedrijf veel energie gestoken in het project. De kraan komt overigens uit Frankrijk: Manitowocs volle dochter Potain tekende voor de kraan. Deze bestaat uit een telescoopmast uit twee delen en een vakwerkgiek. De onderwagen ziet er voor het geheel nogal robuust uit en is bovendien met twee forse vermogens leverbaar. Van Erem wilde niet zeggen of en wanneer de kraan naar Europa komt. Hij wil eerst de Amerikaanse markt bewerken. Het is toch al tamelijk druk op de Europese markt voor vouwkranen. Liebherr en de gerenommeerde fabrikant Spierings zijn volop aan de slag en na de overname van Mobile Towers Cranes (MTC) door de Belgische kranenbouwer Arcomet is ook uit die richting het een en ander te verwachten.

Reageer op dit artikel