nieuws

Limburg saneert bodem bouwlocaties

bouwbreed Premium

Limburg saneert bodem bouwlocaties

MAASTRICHT – Limburg trekt de komende drie jaren 15 miljoen euro uit voor bodemsanering. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten vastgelegd in het bodemsaneringsprogramma 2002 en de meerjarenraming 2003/2004. De grootste slokops zullen bodemsaneringen voor toekomstige nieuwbouwlocaties in Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen en Venlo zijn. Daarnaast worden onderzoeken afgerond naar de noodzaak van bodemsaneringen bij de meer dan 450 voormalige stortplaatsen in Limburg. Maatregelen worden daar niet voor 2005 genomen. Wel wordt begonnen met de sanering van grindgat In de Roes bij Maasbracht en enkele kleinere verontreinigingen, onder meer in Geleen en Stevensweert. Samen met Brabant hebben Gedeputeerde Staten voor de aanpak van de cadmiumvervuiling in de Kempen een apart programma opgesteld. Beide provincies trekken voor de aanpak hiervan de komende drie jaar nog eens 25 miljoen euro uit.

Reageer op dit artikel