nieuws

Limburg investeert in ‘life sciences’

bouwbreed Premium

Limburg investeert in ‘life sciences’

maastricht – Gedeputeerde Staten van Limburg stellen aan Provinciale Staten voor 1,34 miljoen euro te investeren in de ontwikkeling van Life Sciences. De investering is bestemd voor het een gebouw voor starters op het gebied van de Life Sciences/Levenswetenschappen in de onmiddellijke nabijheid van het kenniscluster van de Universiteit Maastricht (UM) en het AZM, het academisch ziekenhuis. Hierdoor ontstaat volgens GS een omgeving waar hoogwaardige kennisinfrastructuur tegen redelijke huurprijzen ter beschikking komt, waaronder laboratoriumruimte, faciliteiten en begeleiding. De totale kosten bedragen ruim 11 miljoen euro. Het ministerie van Economische Zaken gaat zes van zulke centra ondersteunen met een bijdrage van 2,3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel