nieuws

Kritiek Remkes op woonbeleid hoofdstad

bouwbreed

Kritiek Remkes op woonbeleid hoofdstad

amsterdam – Staatssecretaris Remkes (volkshuisvesting) gaat het volkshuisvestingsbeleid van Amsterdam hinderlijk volgen. Hij vindt dat PvdA-wethouder Stadig ‘een redelijk open oog’ heeft voor de volkshuisvesting, maar dat deze te laat stappen heeft genomen. Wethouder Stadig suggereerde gisteren in deze krant dat Remkes de verkoop van huurwoningen aantrekkelijker moest maken. De staatssecretaris is het daarmee eens en heeft juist voor Amsterdam al geregeld dat corporaties buiten de Wet bevordering eigen woningbezit hogere kortingen aan huurders mogen geven bij de verkoop van woningen. ‘Ik wil ook best een dagje achter het corporatieloket zitten’, aldus de staatssecretaris. Remkes blikte daags voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam terug op de afgelopen dertig jaar en constateerde onder meer te weinig nieuwbouwwoningen een slechte verhouding tussen prijs en kwaliteit en te veel huurwoningen. Verbetering is in zicht. De intentieverklaring met Amsterdam over de een betere woonkwaliteit komt eraan en maandag ondertekende Remkes een convenant met gemeente en corporaties over de verkoop van 13.000 extra corporatiewoningen tot 2007.

Reageer op dit artikel