nieuws

Kabinet stelt deel Bouwbesluit uit

bouwbreed Premium

Kabinet stelt deel Bouwbesluit uit

den haag – De aangescherpte regels voor hogere plafonds en luie trappen in het nieuwe Bouwbesluit treden op 1 januari 2003 in werking. De ministerraad heeft dat vrijdag besloten. Uit onderzoek van staatssecretaris Remkes (volkshuisvesting) blijkt dat hieraan geen juridische geen bezwaren kleven. Neprom en NVBhadden uitstel gevraagd, omdat zij tijd nodig hebben voor de invoering. De beloopbaarheid van trappen wordt in het nieuwe Bouwbesluit verhoogd van 2,1 naar 2,3 meter en plafonds in nieuwbouwwoningen moeten minimaal 2,6 meter hoog zijn. De rest van het Bouwbesluit treedt op 1 juli in werking. Dat betekent onder andere strengere regels voor vluchtwegen. Het aantal mensen dat in een disco of zaaltje mag zijn, is vanaf 1 juli mede afhankelijk van het aantal nooduitgangen.

Reageer op dit artikel