nieuws

JCB komt met vier compacte gravertjes

bouwbreed

JCB komt met vier compacte gravertjes

WAARDENBURG – De Britse grondverzet- en bouwmaterieelfabrikant JCB presenteert op de Conexpo in Las Vegas (19 – 22 maart) vier zeer compacte graafmachines. Het betreft twee micro-gravers en twee binnendraaiers. De kleinste graafmachines die JCB ooit heeft gebouwd, hebben een gewicht van 800 en 1200 kilo. Ze zijn vooral bedoeld voor de verhuurmarkt en JCB denkt de machientjes ook goed te kunnen slijten aan hoveniers. De machines kunnen door een ingang van ongeveer 75 centimeter. Ze kunnen dus door elke deur, mits de onderwagen is ingetrokken. Bij het graven geeft een uitgeschoven onderwagen stabiliteit. De JCB Micro’s zijn optioneel verkrijgbaar met een twee- of vierpoots beschermingsframe. JCB komt ook met twee binnendraaiers in de drietons klasse, die Zero Tail Swing (ZTS) worden genoemd. Ook voor deze machines is de verhuurmarkt de voornaamste doelgroep. De binnendraaiers zijn minder gevoelig voor schade bij werk in kleine ruimten. De machines, 2,7 en 3,2 ton, zijn de eerste minigraafmachines met vlakke ruiten rondom. Dat scheelt – bij schade – enorm in de kosten bij vervanging. Opmerkelijk is, dat de motor en het hydraulisch systeem (van Japanse huize) elk onder een motorkap bereikbaar zijn.

Reageer op dit artikel