nieuws

Huursubsidie

bouwbreed Premium

Huursubsidie

In het artikel ‘Het ongelijk van Fortuyn’ (Cobouw 26 maaart, pagina 5) meldde Arie de Klerk niet, dat het laag houden van lonen een van de grondmotieven van de huursubsidies was. Daardoor kon de concurrentieverhouding met het buitenland zich gunstig ontwikkelen en onze economie groeien. Inmiddels zijn wel onze lonen opgetrokken naar Europees niveau, maar woont de Nederlander in Europa spotgoedkoop. In plaats van meer te betalen voor zijn woning, is de huurder gaan consumeren. Meubel- en autopaleizen varen er wel bij, en enkele malen per jaar wordt de flat gesloten en verwisseld voor dure vakantiewoningen in warme arme landen. Wat is ertegen om huren te verhogen voor wie dit zelf kunnen betalen? Pim wil dat de subsidies weer terechtkomen waar ze horen. Misschien vervelend voor de betrokkenen, maar het is een gezonde gedachte.

Reageer op dit artikel