nieuws

Hunter Douglas verwacht ook in dit jaar geen winstherstel

bouwbreed

rotterdam – De nettowinst van Hunter Douglas, wereldmarktleider voor raambekleding en producent van bouwmaterialen, is vorig jaar met ruim 15 procent gedaald naar 123 miljoen euro. Ook voor dit jaar blijft het concern somber.

De omzet steeg vorig jaar wel, met 1,9 procent naar 1730 miljoen euro. Worden de effecten van overnames en wisselkoersen niet meegerekend, dan boekte Hunter Douglas een omzetverlies van 0,6 procent. Het bedrijf wijt de dalende cijfers aan de wereldwijde economische teruggang, een dalend consumentenvertrouwen en de naweeën van de aanslagen in de Verenigde Staten. Vooral in het laatste kwartaal van vorig jaar kreeg Hunter Douglas een flinke tik. De winst in die periode was ruim 40 procent lager dan in dezelfde periode van het jaar ervoor. Vooral Europa en Noord-Amerika, samen goed voor 87 procent van de omzet, presteerden minder. Ook Nedal, het in Nederland gevestigde aluminiumextrusiebedrijf van Hunter Douglas, behaalde zowel een lagere omzet als winst.

Optimistisch

Op korte termijn verwacht de directie van Hunter Douglas geen verbetering. ‘We verwachten dat de economische omstandigheden moeilijk zullen blijven in 2002 en zien de vooruitzichten als onzeker.’ Het bedrijf onthoudt zich daarom van een voorspelling. Op de langere termijn blijft het bestuur ‘optimistisch’ vanwege de sterke positie ‘in termen van producten, distributie en financiën.’

Reageer op dit artikel