nieuws

Huiszoeking op Curaçao in kader onderzoek vliegveld

bouwbreed

willemstad – Het Openbaar Ministerie heeft op Curaçao op vijftien plaatsen huiszoekingen verricht in verband met enkele fraudezaken, waaronder het mogelijke gesjoemel bij de uitbreiding van de luchthaven. Een van de huiszoekingen vond plaats in de woning van A. Godett, politiek leider van de FOL, de partij die bij de verkiezingen van januari als winnaar uit de bus kwam.

Behalve bij Godett, van wie wordt verwacht dat hij minister-president wordt als de slepende coalitieonderhandelingen slagen, werden huiszoekingen verricht bij andere politici van zijn partij, waaronder de oud-ministers M. Adriaens en E. Bulo. Ook het nieuwe partijgebouw van de FOL in de Antilliaanse hoofdstad Willemstad was doelwit van de onderzoekers. Overigens zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dat Godett momenteel niet wordt beschouwd als verdachte. De huiszoekingen zouden verricht zijn om aanvullend materiaal te vergaren in het onderzoek naar de verschillende fraudezaken. De onderzoeken hebben betrekking op de gang van zaken bij een aantal overheids-nv’s, waartoe ook Curinta, de beheerder van de luchthaven Hato, behoort. Justitie heeft zo’n vijftig man op deze zaken gezet. Rond de uitbreiding van de luchthaven is van alles mis. Een partijgenoot van Godett, J. Middelhof, zou in zijn hoedanigheid als toenmalig eilandgedeputeerde een familielid en een partijgenoot fors hebben bevoordeeld.

Invloed

Hij was kwistig met het tekenen van declaraties van leden van de door hem ingestelde nieuwbouwcommissie, waaronder een oom en een partijgenoot van Middelhof. Uit accountantsonderzoek is gebleken dat de commissie nauwelijks werk heeft verricht maar wel circa een half miljoen euro toucheerde. De helft daarvan kwam in handen van de oom, E. Middelhof, eigenaar van het bedrijf MTP. MTP kreeg bovendien dankzij de invloed van de FOL-politicus de directievoering van infrastructurele werkzaamheden rond de luchthaven toebedeeld, werkzaamheden waarvan de aanneemsom op frauduleuze wijze en kunstmatig was verhoogd.

Reageer op dit artikel