nieuws

Hoogezand houdt bouw motel tegen

bouwbreed

Hoogezand houdt bouw motel tegen

hoogezand – De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft een stokje gestoken voor de bouwplannen van horecagigant Van der Valk in het Groningse Westerbroek. De gemeente wil niet eerder een bouwvergunning verstrekken dan dat Van der Valk nadere gegevens op tafel legt over de constructie van veertig nieuwe motelkamers en een nieuw te bouwen keuken. Het bouwplan is in oktober van het vorig jaar bij de gemeente ingediend. Op de vraag om nadere bouwtechnische details heeft Van der Valk tot op heden nog niet gereageerd. ‘We hebben onze eis al gesteld voordat het parkeerdek in Tiel instortte’, zegt J.C. Koedam namens de gemeente. Van der Valk heeft sinds 1961 elf verbouwingen uitgevoerd in en om het motel, waarbij in bijna 30 procent van de gevallen niet conform de verleende vergunning is gewerkt. ‘We zijn dan ook op onze hoede’, aldus Koedam.

Reageer op dit artikel