nieuws

Hochtief realiseert in Hongkong flats

bouwbreed

Hochtief realiseert in Hongkong flats

essen – Leighton Asia heeft met twee nieuw projecten het orderbestand opgevoerd tot een waarde van 876 miljoen euro. De in het Verre Oosten werkzame dochter van Hochtief realiseert in Hongkong zes woontorens met samen 2550 woningen. Met de tot 47 verdiepingen hoge gebouwen is een investering gemoeid van 117 miljoen euro. Het werk wordt zo snel mogelijk opgepakt, om in juni 2005 gereed te kunnen zijn. Opdrachtgever is de Hong Kong Housing Authority. Afgelopen twintig jaar voerde Leighton al zeventien keer eerder projecten uit voor de woningbouwcentrale van de Chinese stad. Eveneens in Hongkong voert Leighton de regie over de bouw van een bodemstation voor het volgen van satellieten. Hochtief bezit 50,02 procent van de aandelen van Leighton.

Reageer op dit artikel