nieuws

Het Nationale Toneel wil nieuw gebouw

bouwbreed

Het Nationale Toneel wil nieuw gebouw

DEN HAAG – Het hangt met pleisters en plakband aan elkaar, de tegels springen van de muur. Het huidige gebouw van het Nationale Toneel in Den Haag voldoet niet meer en daarom moet er een nieuw komen. Directeur Evert de Jager hoopt dat de gemeente de benodigde 8 miljoen euro wil investeren. Het gaat om een voorlopige raming, benadrukte De Jager gisteren. Het gezelschap heeft plannen voor nieuwbouw bij de gemeente ingeleverd, maar verwacht niet snel uitsluitsel te krijgen. ‘We hopen dat het nieuwe college van burgemeester en wethouders onze wens opneemt in haar programma’, laat de directeur weten. Behalve de slechte staat van het gebouw aan de Schouwburgstraat noemt De Jager een veranderend repertoire als reden voor nieuwbouw.

Reageer op dit artikel