nieuws

Heerlen ondersteunt ontwikkeling ict

bouwbreed

Heerlen ondersteunt ontwikkeling ict

heerlen – De Provincie Limburg en de gemeente Heerlen investeren elk een kleine zeven ton in het programma ‘Vestigingsklimaat ICT’ van Heerlen. Dit gebeurt in het kader van het Grote Stedenbeleid. Doel is ict-bedrijven naar Heerlen te lokken. Het programma richt zich niet alleen op bedrijven; tevens worden met het geld onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar afgestemd en komen er experimenten met ict-diensten op wijkniveau. Ook wordt de kennisinfrastructuur op gebied van ict in de gemeente versterkt. Daarin is een rol bedacht voor de Hogeschool Zuyd, het International Institute for Infonomics en de Open Universiteit. Verder krijgen kantoren, bedrijven en woningen in een nog te selecteren stadsdeel een aansluiting op het breedbandnetwerk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels