nieuws

Gesprekken IJzeren Rijn hervat

bouwbreed

Gesprekken IJzeren Rijn hervat

den haag – De gesprekken tussen Nederland en België over de modernisering van goederenspoor IJzeren Rijn kunnen weer doorgaan. Deze waren gestopt na grote verschillen in de kostenramingen. Het Nederlandse Railinfrabeheer schatte de kosten op circa 550 miljoen euro en het Belgische TUCRail op circa 375 miljoen euro. KPMG heeft vrijdag de verschillenanalyse bekendgemaakt. Eén van de grootste verschillen in de ramingen kwam volgens de KPMG-analyse doordat de Belgen een lager percentage rekenen voor onvoorziene kosten. Minister Netelenbos (verkeer) wil nu snel met haar Belgische collega Durant en de Duitse ambtgenoot Bodewig een memorandum van overeenstemming opstellen. Na ondertekening leggen de ministers het voorstel voor aan de eigen parlementen. Kort daarna kan de modernisering beginnen.

Reageer op dit artikel