nieuws

EU overweegt heffing staal tot 26 procent

bouwbreed

EU overweegt heffing staal tot 26 procent

brussel – De Europese Unie wil importtarieven op staal gaan heffen die variëren van 14,9 procent tot 26 procent. De maatregel dient om te voorkomen dat de Europese markt wordt overspoeld met staalproducten uit Oost-Europa en Azië als gevolg van de Amerikaanse importheffingen op staal. Een ingewijde in Brussel heeft dat maandag gezegd. Waarschijnlijk beslist de Europese Commissie woensdag definitief over de Europese tegenmaatregelen, die voor zes maanden zullen gelden. Ze passen volgens de commissie binnen de regels van de wereldhandelsorganisatie WTO. De Verenigde Staten hebben importheffingen geïntroduceerd tot 30 procent. De EU wil haar staalimport bevriezen op het niveau van de afgelopen jaren, circa 26 miljoen ton per jaar. De marktbeschermende maatregelen hebben betrekking op 40 procent van de staalproducten die de unie invoert. De staalproducerende ontwikkelingslanden worden zoveel mogelijk ontzien.

Reageer op dit artikel