nieuws

Enschede bouwt dure huurappartementen

bouwbreed

enschede – In het nieuwe winkelhart van Enschede, het Van Heekplein, komen 65 luxe-huurappartementen, die in de regio Twente tot het absolute topsegment gerekend worden. Het gaat om 31 appartementen boven de in aanbouw zijnde Bijenkorf en 34 appartementen boven V&D. ‘De appartementen hebben een oppervlakte van 95 tot 130 vierkante meter en de huurprijs ligt tussen de 750 en 900 euro per maand’, meldt een woordvoerder van de gemeente Enschede.

Ze worden gerealiseerd door Relan Pensioen, in opdracht van de belegger Stichting De Samenwerking (pensioenfonds voor het slagersbedrijf). De vlakbij gelegen in aanbouw zijnde Bijenkorf is eigendom van het Bedrijfspensioenfonds voor de landbouw (eveneens een beleggingsfonds van Relan). Eind 2002 wordt met de bouw van de appartementen boven V&D begonnen, de oplevering is voorzien in september 2003. De appartementen boven De Bijenkorf zijn al eerder klaar. Ook boven het winkelgebied De Klanderij aan het Van Heekplein komen huurappartementen. Hier gaat het om 38 wooneenheden.

Reageer op dit artikel