nieuws

Dure huizen op plek Tehuis

bouwbreed

Dure huizen op plek Tehuis

groningen – Na 113 jaar wordt congrescentrum Het Tehuis in het hart van de Groninger binnenstad definitief worden gesloopt. Op het vrijkomende terrein van 5000 vierkante meter zullen over twee jaar appartementen en een stuk of dertig dure stadshuizen worden gebouwd. ‘Huizen met een smoel’, volgens projectontwikkelaar Congrescentrum Het Tehuis BV die vanaf 1 april de nieuwe eigenaar is van het complex. Geen doorsnee woningen, maar voor noordelijke begrippen dure huizen van rond 450.000 euro. Ook komt er een ondergrondse garage. Het Tehuis, dat momenteel met grote verliezen draait, is in 1891 gebouwd en wordt over twee jaar met de grond gelijk gemaakt. Karelse van der Meer Architecten uit Groningen, die zorgdraagt voor de stedenbouwkundige invulling, praat over de nieuwbouw van appartementen met een oppervlakte van minimaal 150 vierkante meter. De stadswoningen zullen een gezamenlijke binnentuin krijgen. De Rijksuniversiteit Groningen is lange tijd de grootste huurder geweest van het congrescentrum, dat 25 zalen telt en een begrip is in Groningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels