nieuws

De Kok Bouwgroep gaat in afgeslankte vorm verder

bouwbreed

bergen op zoom – De vestigingen in Bergen op Zoom/Goes en Breda/Tilburg van de noodlijdende aannemer De Kok Bouwgroep worden niet verkocht maar maken een doorstart. Dat heeft de bewindvoerder van het bouwbedrijf bekend gemaakt.

De twee vestigingen gaan samen de nieuwe De Kok Bouwgroep vormen. Van 127 werknemers die bij de twee bedrijfsonderdelen werkten worden er 111 overgenomen. De rest is ontslagen. Eerder werd de vestiging in Heeze al verkocht aan Houta Bouw uit Geldrop. De Kok Holding en De Kok Internationaal zijn definitief failliet verklaard. Alleen over de vestiging in Dordrecht bestaat nu nog onduidelijkheid. Bewindvoerder S. Tilman onderhandelt momenteel met potentiële kopers over een overname van de werkmaatschappij. De Kok Bouwgroep raakte enkele weken geleden in financiële nood door acute liquiditeitsproblemen. Het bouwbedrijf moest daarop surséance van betaling aanvragen voor een groot deel van de onderneming. De doorstart van de vestigingen Bergen op Zoom/Goes en Breda/ Tilburg is een domper voor Hurks Holding. De Eindhovense bouwer wilde de twee werkmaatschappijen graag overnemen. Eind vorig jaar werd zelfs al een principe-akkoord getekend. De financiële problemen bij De Kok gooiden echter roet in het eten. Hurks bleef eerst nog geïnteresseerd, maar haakte deze week af toen duidelijk werd dat bewindvoerder Tilman voorkeur had voor een doorstart.

Reageer op dit artikel