nieuws

Cursus vakman aardvochtig beton

bouwbreed

Cursus vakman aardvochtig beton

woerden – De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN) in Woerden heeft een cursus ontwikkeld voor medewerkers van fabrikanten van betonnen putten, buizen en straatstenen. Het zijn producten van aardvochtig beton, die een heel eigen vakmanschap vragen. Vloeibare mortel wordt in een bekisting gestort en de volgende dag ontkist. Aardvochtig beton wordt met kracht door een machine in een mal verdicht, waarna de mal direct wordt verwijderd. Tot nu toe volgden de medewerkers van betonproductenfabrieken de basiscursus Betonvakman, om daarna specifieke ervaring op te doen in de fabriek. Nu kunnen zij de opleiding Vakman Aardvochtig Beton volgen, die zowel in Woerden als op locatie gegeven wordt. De cursus bestaat uit vier vakken: betonproducten, betontechnologie, kwaliteitszorg en arbo/milieu. Het lesmateriaal is toegesneden op de praktijk in de betonproductenfabriek.

Reageer op dit artikel