nieuws

Conflict zorgt voor vertraging Meerstad

bouwbreed

groningen – Door een slepend bestuurlijk conflict tussen de gemeente Slochteren en gemeente en provincie Groningen is de realisatie van de geplande nieuwbouwwijk Meerstad met zeker een halfjaar vertraagd. De woningen worden gebouwd tussen Groningen en Harkstede.

In de nieuwe wijk moeten achtduizend woningen, een bedrijventerrein van 140 hectare en een nieuw recreatiemeer annex waterberging van 650 hectare verrijzen. Na zeer moeizame onderhandelingen is deze week uiteindelijk een compromis binnen de stuurgroep Meerstad bereikt. De vertraging komt zeer ongelegen voor het stadsbestuur van Groningen, omdat de druk op de woningmarkt momenteel zeer groot is en omdat Groningen al voor het derde achtereenvolgende jaar achterblijft bij de vooraf vastgestelde provinciale bouwopgaaf. Wethouder W. Smink van Ruimtelijke Ordening had daarom zo snel mogelijk willen beginnen met bouwen. Naar verwachting gaat de eerste paal nu pas op z’n vroegst eind volgend jaar de grond in.

Reageer op dit artikel