nieuws

Complexe sanering wasserijterrein

bouwbreed Premium

Complexe sanering wasserijterrein

Van het terrein zelf en de omringende tuinen moet grond worden afgegraven die onder meer is vervuild met tri, een chloorkoolwaterstof. Bij de sloop van de gebouwen is het wasserijterrein bovendien vervuild geraakt met asbest. In totaal moet 10.000 kubieke meter grond, ongeveer 2400 vrachtwagenladingen, worden afgegraven en afgevoerd naar reinigingsbedrijven in Moerdijk en Steenbergen. Door lekkage in het riool is behalve de direct omliggende grond ook de grond rondom een rioolstelsel op het terrein zelf en daarbuiten vervuild geraakt. Toen de wasserij nog in bedrijf was, de tweede helft van de vorige eeuw, is een lange periode vlekkenwater op het riool geloosd. Daarnaast hebben overstromingen op het terrein plaatsgevonden, waarbij eveneens grote hoeveelheden tri in de bodem zijn gezakt.

Reageer op dit artikel