nieuws

Caterpillar introduceert compacte rupsdumpers

bouwbreed

DENHAAG- Caterpillar, fabrikant van onder meer bouw- en grondverzetmachines en dieselmotoren, introduceert wereldwijd een serie compacte ruwterreindumpers. De serie is voor het eerst te zien op de materieelbeurs ConExpo in Las Vegas, van 19 tot 23 maart aanstaande.

De machines, die de aanduidingen 247, 257, 267 en 277 hebben gekregen, staan op rubberen rupsen en zijn op de buitenlocatie van Caterpillar op de beurs te zien. Meer informatie wil de fabrikant nog niet verstrekken. Ander nieuws van Caterpillar behelst wielladers (onder meer de 980II), de 740 kniktruck, de 773E ruwterreindumper en een nieuwe motorgrader. In totaal staan er in Las Vegas meer dan vijftig nieuwe en vernieuwde machines op drie verschillende locaties met een totale oppervlakte van een voetbalveld. Veel aandacht besteedt Cat aan nieuwe machinecontrole- en (satelliet-)sturingsprogramma’s, die samen met Trimble Navigation zijn ontwikkeld. Nieuwkomer is ook de 312C hydraulische graafmachine in de 12-tons klasse. De machine is leverbaar in drie verschillende onderwagenconfiguraties: standaard, lang en extra lang met drie standaard gieken en drie standaard armen. Er kunnen bakken van een kwart tot driekwart kuub aan worden gehangen. De machine heeft een nieuw elektronisch controlesysteem, dat de hydrauliek aanpast aan het gebruikte uitrustingsstuk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels