nieuws

Britse bedrijven in bouw melden goede resultaten

bouwbreed

londen – Bouwmaterialenhandel Wolseley en bouwer en projectontwikkelaar Taylor Woordrow hebben zich gevoegd bij de reeks Britse bedrijven met goede resultaten. Wolseley heeft bovendien aangekondigd bijna 500 miljoen euro beschikbaar te hebben voor acquisitie van soortgenoten, met name in Europa en in de VS. Algemeen directeur C. Banks hoopt nog voor de zomer zaken te kunnen doen.

Wolseley zag de omzet over de eerste helft van het lopende boekjaar – tot 31 januari 2002 – toenemen met ruim 11 procent tot 6,3 miljard euro. De winst voor belastingen vertoonde meer dan een verdubbeling naar 294 miljoen euro, met name door goede resultaten op de Amerikaanse markt voor verwarmings- en loodgietersproducten. In dit halfjaar stonden de acquisities tijdelijk op een lager pitje om een vorig jaar overgenomen Amerikaans bedrijf te integreren, maar Banks wil nu weer met volle kracht doorgaan op het overnamepad. Taylor Woodrow, actief in de woningmarkt en projectontwikkeling, zag de winst voor belastingen met 32 procent stijgen naar 325 miljoen euro. De omzet overschreed voor het eerst de grens van 2 miljard pond ofwel 3,2 miljard euro. De winst op de huizenmarkt nam zelfs met 68 procent toe. Ook Taylor Woodrow is, net als Wolseley, sterk betrokken bij de Amerikaanse markt.

Winkelcomplexen

Tenslotte heeft Freeport, eigenaar van vier factory outlet centres in Groot-Brittannië, aangekondigd meer van deze winkelcomplexen te gaan bouwen in Portugal, Frankrijk en de Tsjechische Republiek. Om de expansie te financieren heeft Freeport via een claimemissie bijna 80 miljoen euro binnengehaald. Freeport, waartoe ook het oudste FOC in Europa in Hornsea behoort, is niet betrokken bij de twee Nederlandse winkelcomplexen. Freeport boekte over 2001 een 16 procent hogere winst en een 4 procent hogere omzet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels