nieuws

Bouwvakkers leggen maandag werk stil

bouwbreed Premium

den haag – Her en der in het land zullen maandagmiddag enkele duizenden bouwvakkers het werk stilleggen uit protest tegen de afgebroken onderhandelingen over de collectieve arbeidsvoorwaarden.

Op zes plaatsen vinden vakbondsbijeenkomsten plaats om leden te raadplegen. De bonden verwachten dat minimaal drieduizend bouwvakkers het werk zullen neerleggen om de vergaderingen in Heerenveen, Arnhem, Weert, Roosendaal, Schiedam en Amsterdam te bezoeken. De bijeenkomsten worden georganiseerd door FNV Bouw, de Hout- en Bouwbond CNV en Het Zwarte Corps. Actiecoördinator T. Rutten in Weert verwacht dat de werknemers massaal hun ongenoegen zullen uiten over de opstelling van de werkgevers. Grote bereidheid wordt gesignaleerd om zo nodig harde actie te voeren. Bij vergaderplaats Poort van Limburg zullen vijfhonderd ballonnen worden opgelaten met kaartjes vol grieven aan het adres van de werkgevers. ‘Als een hijskraanmachinist een groot deel van de dag weg is, kan ook de rest niet vooruit’, redeneren de vakbonden.

Reageer op dit artikel