nieuws

Betonvloer Rustende Jager halve meter te hoog

bouwbreed

bergen – De bouw van het complex de Rustende Jager in het centrum van het Noord-Hollandse Bergen ligt sinds begin deze week stil. De reden: de betonvloer is een halve meter te hoog gestort.

De fout werd ontdekt nadat de vloer van de kelder was voltooid. Hoofdaannemer Van Wijnen Den Helder BV, directievoerder Draaijer &Partners en architect Maarten Min besloten daarop het werk neer te leggen. Het project omvat een supermarkt, twee restaurants en twaalf appartementen met een garage. De nieuwbouw is het verbindende element tussen het oude en nieuwe centrum van Bergen. Het complex zou eind dit jaar worden opgeleverd. De aannemer verwijst voor een reactie naar de architect die als woordvoerder in deze zaak optreedt. ‘Het is waarschijnlijk een uitzetfout’, licht Maarten Min desgewenst toe. ‘Het staat goed op tekening. De aannemer heeft het uitgezet, maar niet dubbel gecheckt. Vervolgens heeft ook de gemeente het niet opgemerkt.’ De vraag is nu hoe het probleem kan worden opgelost. De vloer slopen betekent volgens een woordvoerder van de gemeente zeker een vertraging van een halfjaar. De andere mogelijkheid is het bouwplan aan te passen. Dat heeft weer gevolgen voor het straatbeeld dat omwonenden de mogelijkheid biedt bezwaar aan te tekenen. De gemeente verwacht volgende week te kunnen aangeven in welke richting de oplossing gezocht zal worden.

Dienblad Min heeft een voorkeur voor laatstgenoemde optie. ‘Wij houden een pleidooi om de gemaakte fout te accepteren en voor de consequenties die het voor de omgeving heeft een oplossing te bedenken. Je kunt het gebouw op een dienblad zetten en op die manier een aantrekkelijk plein realiseren.’ De betrokken partijen hebben het probleem deze week in de raad toegelicht. Het college beraadt zich nu over de te nemen stappen. Op 3 april treffen de partijen elkaar om te komen tot een oplossing voor dit probleem.

Reageer op dit artikel