nieuws

Arcadis saneert Amerikaanse basis

bouwbreed

Arcadis saneert Amerikaanse basis

arnhem – Ingenieursbureau Arcadis heeft een contract gesloten ter waarde van 19,4 miljoen dollar (22,3 miljoen euro) voor bodemsanering op een in gebruik zijnde Amerikaanse basis. De dienst wordt geleverd onder het zogenoemde Guaranteed Remediation and Insurance Program (GriP), een aanpak waarbij tegen een vooraf gegarandeerde prijs de sanering wordt uitgevoerd. Arcadis heeft dit programma in 1994 ontwikkeld bij industriële klanten. Later is de aanpak uitgebreid naar het Amerikaanse ministerie van Defensie. De opdracht komt van het Amerikaanse Training and Doctrine Command dat in Fort Gordon in Georgia zit en moet het succes van het GriP-concept aantonen. Het omvat de sanering van 26 afvalverwerkingsplaatsen, waaronder vuilstortterreinen, voormalge onderhoudswerkplaatsen, afvalopslagterreinen en afvoersystemen. Het Amerikaanse leger verwacht met de Arcadis-aanpak kosten te besparen en saneringen sneller te realiseren. Bovendien kan het budget voor saneringen beter in kaart worden gebracht, doordat vooraf zekerheid bestaat over de kosten van de sanering per site.

Reageer op dit artikel