nieuws

‘Appartementen enige hoop ijsbaan in Assen’

bouwbreed

‘Appartementen enige hoop ijsbaan in Assen’

assen – De kunstijsbaan en het instructiebad van sport- en evenementencomplex De Smelt in Assen staan op de nominatie voor sluiting nu eigenaar H. van der Most van de Raad van State geen hotel met 350 kamers mag bouwen rond de kunstijsbaan. De uitspraak volgt op bezwaren van twee omwonenden, die overlast vrezen van grote aantallen bezoekers. De Raad van State vindt het niet aannemelijk dat het uitgaanscentrum slechts 500.000 bezoekers per jaar trekt, zoals door De Smelt is gesteld. De uitspraak betekent dat Assen de procedure voor de bouwaanvraag over moet doen en ook moet zorgen voor een milieueffectrapportage. Alles bij elkaar gaat dit circa twee jaar duren. Volgens Van der Most zijn de onrendabele onderdelen, ijsbaan en het instructiebad, alleen uit de rode cijfers te krijgen door de nieuwbouw van een hotel. Hij zal zich nu beraden en sluit forse prijsverhogingen niet uit. De eigenaar, die De Smelt in 1998 van de gemeente overnam, merkt op: ‘In 1998 was nog sprake van 1,5 miljoen bezoekers per jaar en toen hoorde je niemand over overlast.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels