nieuws

Administratieve lasten verder gestegen

bouwbreed

Administratieve lasten verder gestegen

zoetermeer – De administratieve lasten voor bedrijven zijn sinds 1999 met 8 procent gestegen tot 8,7 miljard euro. Het groeipercentage is het saldo van een stijging door economische ontwikkeling met 8,2 procent en een daling met 0,2 procent door het overheidsbeleid ter vermindering van administratieve lasten. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau EIM. Doel van het kabinet is een vermindering met 25 procent in de periode 1994-2002. Tot en met 2000 is daarvan nu 6,9 procent gehaald. Volgens het EIM leidt 25 procent reductie tot 1 procent productiviteitswinst. Het onderzoeksbureau komt voor 2000 uit op 103 wetsvoorstellen die invloed hebben gehad op de administratieve lasten. Daarvan hebben er 80 hogere lasten tot gevolg gehad. Van de 23 dalers hebben er 8 een zeer grote dalende invloed gekend. Het ministerie van VROM is erin geslaagd de grootste lastenvermindering te bereiken.

Reageer op dit artikel