nieuws

Aanpak risicovolle overstorten hapert

bouwbreed Premium

Aanpak risicovolle overstorten hapert

LEEUWARDEN – De aanpak van risicovolle riooloverstorten in Friesland stagneert. Met die waarschuwing komt Waterschap Friesland. Bij het schap zijn nog maar weinig subsidieaanvragen ingediend voor een bijdrage voor het treffen van tijdelijke voorzieningen bij risicovolle riooloverstorten. Er is een regeling die onder andere de mogelijkheid biedt om een bijdrage te verlenen voor het afrasteren van agrarische weidepercelen en/of het aanleggen van een drinkwatervoorziening. Het geld is alleen beschikbaar als het gaat om een riooloverstort die is aangemerkt als (zeer) risicovol. In Friesland zijn dat er 72. Tot 1 mei dit jaar kunnen gemeenten nog een bijdrage aanvragen.

Reageer op dit artikel