nieuws

Zweden investeert flink in gasleidingnet

bouwbreed

Zweden investeert flink in gasleidingnet

stockholm – Svensk Naturgas AB, dochtermaatschappij van het Finse energieconcern Fortum, heeft twee ingenieursbureaus (J&W en ProfGas) opdracht gegeven voor de aanlegprojectering van een 1100 kilometer lange aardgastransportleiding in Zweden. Deze gaat van Götenburg aan de westkust via Skaraborg en Orebro naar Stockholm. Tevens is voorzien in diverse aftakkingen. Al met al zijn bij de planologische en vergunningstechnische voorbereiding negen provinciale overheden en vijftig gemeentes betrokken. Fortum wil met de leiding in Zweden de infrastructurele basis leggen voor de bevoorrading met aardgas van het Noorse continentale plat van de Noordzee en eventueel ook Russisch aardgas. De met de aanleg gemoeide investering wordt ruw geraamd op 6 miljard kroon (circa 650 miljoen euro). Als de plannen rondkomen zoals Svensk Naturgas deze voor ogen staat, is de transportleiding in 2008 een feit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels