nieuws

Wet Voorkeursrecht aangescherpt

bouwbreed

Wet Voorkeursrecht aangescherpt

den haag – De Tweede Kamer heeft gisteren tijdens de stemmingen de aanscherping van de wet Voorkeursrecht Gemeenten aangenomen. Artikel 10 en 26 van de wet worden door de initiatiefwet van de Kamer op korte termijn aangepast. Het wordt daardoor voor ontwikkelaars en speculanten een stuk lastiger opties aan te houden op grond. Overeenkomsten van voor 21 mei 2001 blijven echter onaangetast, maar moeten wel bij het Kadaster worden aangemeld. Na publicatie in het Staatsblad is er een termijn van zes maanden om ëslapendeí contracten in te schrijven. De Kamerleden vinden dat de regie op de grond weer bij de gemeenten moet liggen. Door namen, prijzen en een termijn van zes maanden te koppelen aan optiecontracten, denken ze dat speculanten zullen afhaken. Een amendement van de VVD om de beperkte houdbaarheid van opties pas toe te passen als het voorkeursrecht is gevestigd, werd verworpen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels