nieuws

VROM-onderzoek is ‘motie van wantrouwen’

bouwbreed

nieuwerkerk aan den ijssel – ‘Een motie van wantrouwen aan het adres van de gemeenten.’ Zo noemt de Nieuwerkerkse wethouder C. Nebelstein het besluit van het ministerie van VROM tot een eigen onderzoek naar de gang van zaken rond het bouwzicht bij de vestigingen van Van der Valk.

‘Waarom zouden ze het in Den Haag beter weten dan de mensen voor wie bouwtoezicht een dagelijkse taak is? Wij hebben onze zaken hier prima op orde.’ Een uitbreiding van het restaurantgedeelte bij een Van der Valk-restaurant in Nieuwerkerk verliep zonder onregelmatigheden. Ook in de ambtenarij valt het VROM-onderzoek niet overal even goed. ‘De minister wil vlak voor de verkiezingen even scoren’, denkt A. Bosselaar van Bouw- en Woningtoezicht Alblasserdam. Hotel Zuidbroek van Van der Valk in de Groningse gemeente Menterwolde heeft deze week een dreigende sluiting weten te voorkomen. De bluswatervoorziening in de evenementenhal was al geruime tijd niet in orde. Net voor de zaak zou sluiten, doorstond deze alsnog de finale (achtste) controle.

Reageer op dit artikel