nieuws

Vochtproblemen in huizen Meerhoven

bouwbreed Premium

Vochtproblemen in huizen Meerhoven

EINDHOVEN – Op de Eindhovense Vinex-locatie Meerhoven kampt een aantal nieuwbouwwoningen een jaar na oplevering met grote vochtproblemen. Er is een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen. In Meerhoven worden ruim 5800 woningen gebouwd. Er staan inmiddels honderd nieuwe sociale koopwoningen en een dertigtal huurhuizen, gebouwd in opdracht van de woningstichting SWS en woningcorporatie Domein. ‘Bij een aantal woningen zijn vochtige zolders geconstateerd. Ook klagen bewoners over ondergelopen schuurtjes’, zegt de woordvoerster van het SWS. Door het vocht zijn scheuren in het cement ontstaan die volgens de woordvoerster extra opvallen doordat de huizen witgeschilderd zijn. De aannemers Peels, Van Bree, Relou en Hendriks waren betrokken bij de bouw van de huizen.

Reageer op dit artikel