nieuws

VNO-NCW: Laat actiedreiging los

bouwbreed

VNO-NCW: Laat actiedreiging los

den haag – Vakbonden moeten ophouden met dreigen met acties en hun looneisen van 4 procent loslaten. Doen ze dit niet dan dreigt Nederland in een regelrechte loon-prijsspiraal terecht te komen. Dat heeft werkgeversorganisatie VNO-NCW woensdag gezegd in reactie op de voorlopige berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) over de economische ontwikkelingen in 2002 en 2003. Het CPB gaat ervan uit dat het aantal werklozen stijgt van 295.000 in 2002 naar 345.000 in 2003. Volgens de werkgeversclub ligt ‘de sleutel om het tij te keren’ in de arbeidskosten. VNO-NCW wil daarom tijdens het traditioneel voorjaarsoverleg van het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties in maart de loonkostenontwikkeling centraal stellen. Tijdens het najaarsoverleg zorgde het onderwerp loonmatiging al voor grote spanningen tussen sociale partners.

Reageer op dit artikel