nieuws

Vlaamse topbeambte moet zijn huis slopen

bouwbreed

Vlaamse topbeambte moet zijn huis slopen

brussel – Een rechter in Turnhout heeft een Vlaamse topambtenaar bevolen zijn illegaal verbouwde huis binnen een jaar tot de grond toe af te breken. Hij besloot zijn in 1995 in het Kempense Herselt gekochte villa om te bouwen tot een milieuvriendelijke woning, maar deed dit zonder enige vergunning. Inwoners van Herselt verklikten dit aan de inspectie, die de werkzaamheden prompt liet stilleggen. De rechter bestreed daarbij het argument van de man dat hij voor een kleine verbouwing geen vergunning nodig had. Een deel van het dak was vervangen door zonnepanelen, de houten aanbouw door een veranda en de buitenkant was bekleed van een isolatielaag met daarop een nieuwe buitenwand.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels