nieuws

‘Vlaams woonbeleid is naar de vaantjes’

bouwbreed

brussel – De Vlaamse oppositiepartij CD&V (Christen-democratisch & Vlaams), heeft de vloer aangeveegd met het woonbeleid van de Vlaamse gewestregering. ‘Dat beleid is deze regeerperiode naar de vaantjes’, aldus de CD&V (nieuwe naam voor de CVP).

De CD&V is er niet over te spreken dat het woonbeleid in Vlaanderen onder maar liefst vier ministers is versnipperd die alle vier op hun manier willen scoren. CD&V-voorzitter S. De Clerck verklaarde dat de Vlaamse regering de renovatie- en kooppremies moet verdubbelen omdat de prijzen voor huizen en vooral bouwgrond de afgelopen jaren spectaculair zijn gestegen. De CD&V wil ook de invoering van huursubsidies omdat de vraag naar sociale woningen het aanbod fors overschrijdt. De Vlaamse regering had beloofd tijdens haar regeerperiode 15.000 nieuwe sociale woningen te zullen laten bouwen, maar dit bouwprogramma heeft om verschillende redenen een achterstand opgelopen, zodat waarschijnlijk in totaal niet meer dan zesduizend nieuwe sociale woningen zullen worden gebouwd, zo heeft De Clerck laten berekenen. 

Reageer op dit artikel